O nama

Borsalino je vrsta muškog šešira i predstavnik italijanske mode koja je vekovima diktirala trendove u oblačenju kako u evropi tako i u svetu. Poznati po umetničkim crtama, italijanski kreatori su uvek prednjačili po eleganciji a borsalino je bio nezaobilazan modni detalj svakog muškarca u prvim decenijama dvadesetog veka. Muško lice je uz njega delovalo otmenije, ozbiljnje, elegantnije, mističnije što su osnovni preduslovi za privlačenje ženskog pogleda.

Međutim, inspiracija za ime našeg restorana je došla po čuvenom Francuskom filmu „BORSALINO“ iz 1970. godine sa zvezdama Francuske kinematografije Alenom Delonom i Žan Pol Belmondom. Istorija će pokazati da je to i jedini film koji su njih dvojica zajedno snimili.

Kada pogledate današnju Basch kuću na početku Radijalca, stičete utisak njene jedinstvenosti u odnosu na okolinu. Mnogo starija od Radijalca Basch kuća je zadržala otmenost i eleganciju sa početka 20-og veka kada su pomenuti šeširi bili hit. Iz tog razloga smo odlučili da baš u njoj otvorimo restoran i pokušamo da budemo dostojni njene elegancije i posebnosti. I nadamo se da ćemo u tome uspeti što će vreme i pokazati.